Mistä se kantti tulee?


Mielen valmennusta, psyykkausta, henkistä valmennusta, miten sitten asiaa nimitätkin, kaikessa on kyse samasta asiasta: itsensä kanssa toimimisesta niin, että homma sujuu. Tosiasia on, että mieli on aina mukana teet mitä tahansa. Urheilussa tämä näkyy selvästi. Toisilla hommat sujuvat helpon näköisesti ja hyvällä fiiliksellä ja joillakin takkuaa ilman mitään näkyvää syytä. Sanotaan, ettei kantti kestänyt.

Kantin kestäminen on hyvä yleisilmaus monimutkaiselle asialle. Todellisuudessa ei useinkaan ole kysymys rohkeudesta eli siitä kantista vaan syitä voivat olla harhailevat ajatukset, herpaantuminen, huono tasapaino, toimintaamme haittaavat refleksit tai motivaation puute, vain muutaman mainitakseni.

Käytännössä suorituksia häiritsevät meille kaikille tutut asiat. Jokainen meistä on jatkuvasti tekemisissä mielensä kanssa, jokainen meistä voi kertoa hyviä esimerkkejä mielen tempuista ja jälkeenpäin katsottuna käsittämättömistä ratkaisuista. Jok'ikinen ihminen, ei vain urheilijat, toimivat 100% koko ajan mielen kanssa joko sen vietävissä tai sitä hyödyntäen.