Mistä tiedät mitä elämässä pitää seuraavaksi tehdä?


Olen varma, etten ole ainoa joka miettii tuon tuostakin mihin sitä aikaansa käyttää. Tällaisiin pohdintoihin kannattaa valita muutama perusperiaate jonka varaan päätöksiään tekee. Vaikeusastetta saadaan siitä, ettei valmiita sääntöjä ole. Ne pitää tehdä itse. Ihan totta. Kukaan ei voi kertoa toiselle mitä elämässä pitää tehdä. Ehdotella voi ja lisätä vaihtoehtojen määrää, mutta jokainen tekee itse omat päätöksensä.

Minulla homma menee näin. Elämän tarkoitushan on elää, joten siitä tulee ensimmäinen periaate: hommassa pitää olla elämää. Pystyyn kuollut puurtaminen ei ole minun juttuni. En usko kärsimyksen jalostavaan voimaan ollenkaan, joten seuraava periaate on: homman pitää olla mukavaa. Rankinkin harjoittelu voi olla mukavaa. Kokemus on opettanut kolmannen periaatteen: jos se sujuu, teet oikeita asioita. Jos meno tökkii yhtään, jokin on pielessä. Jotain osaa pitää muuttaa heti. Neljäs periaate: kun joku teema toistuu usein, huomioi se.

Eli kun asia tuntuu energiseltä eli elävältä, se vaikuttaa minusta mukavalta, asiat vaan tuntuvat järjestyvän ja viitteitä tähän hommaan on ollut ilmassa jo aiemminkin tiedän tekeväni oikeita asioita. Tätä "menetelmää" käytän kaikkeen: työkeikkoihin, opiskeluun, kehittämiseen ja hauskanpitoon.

Mitkä ovat sinun perustelusi valinnoillesi?