Proaktiivinen vai reaktiivinen?

Ole raa'an rehellinen itsellesi. On ihan sama mitä sanot muille ja millaista roolia käytät heidän seurassaan. Aina kun olet kehittämässä itseäsi, ole niin rehellinen, että itkettää. Päivän kysymys: oletko proaktiivinen vai reaktiivinen kisoissa? Proaktiivinen toimii riippumatta siitä, mitä muut tekevät. Proaktiivinen määrää tahdin. Reaktiivinen katsoo, mitä toinen tekee ja reagoi siihen. Proaktiivinen kilpailija luo tunnelman, määrää tahdin ja tyylin. Reaktiivinen peesaa proaktiivista ja on riippuvainen hänen päätöksistään.

Molempia tyylejä tarvitaan. Reaktiivisia me olemme luonnostaan, proaktiivisuutta pitää usein harjoitella. Proaktiivisuutta voi harjoitella joka päivä. Päättäväisyyden harjoittelu on ensimmäinen askel. Tee vähintään 21 asiaa tietoisen päättäväisesti. Herää, pue, valitse ruoka, kävele, soita jollekin, ehdota leffaa jne. Toistoja tarvitaan, jotta sinun aivosi uskoo sinun olevan tosissaan.

Siirrä harjoitukset treeneihin ja tee kaikki treenit asenteella: päättäväisesti, itsevarmasti, johda tilannetta, liioittele, kokeile mikä ero on uholla ja alistumisella, unohda muut! Toimi!

Proaktiivinen on rento, vahva ja neutraali muita kohtaan. Muitten kommentit valuvat kuin vesi hanhen selästä. Älä sekoita tätä ylimielisyyteen, se on eri tyyppi eikä hän välttämättä ole proaktiivinen.