Muutos ja sapelihammastiikeri ovat sama asia ihmiselle

Me olemme kaikki sen varovaisen luolamiehen jälkeläisiä, sen joka odotti puussa sillä aikaa kun se toinen rohkeampi luolamies kävi luolassa katsomassa, että onko se sapelihammastiikeri jo lähtenyt. Evoluutio on varmistanut ihmislajin säilymisen kolminkertaistamalla uhkia, vaaroja ja vaikeuksia
Aika suuri uhka tämmöinen jäävuori!?
tunnistavat reseptorit aivoissamme verrattuna mahdollisuuksia ja hyviä juttuja tunnistaviin reseptoreihin.
Valitettavasti ne uhat, joita luotaamme ovat edelleen kivikaudelta: käärmeet, pedot, myrkkykasvit ja viholliset. Nykyelämänmuodon todelliset tappajat jäävät näiden reseptorien ulkopuolelle. Emme kavahda jatkuvaa istumista tai sokerilla kuorrutettuja lisäaineita vaikka pitäisi. Saatamme todella pelätä pimeää ja tuulen heiluttamaa verhoa, joka näyttää sapelihammastiikeriltä. Pelko voi olla niin todellista, että jähmetymme ja sydän alkaa hakata valmistaen meidät lopulliseen taisteluun tai pakoon.

Jos olet mies sinun adrenaliinitasosi hyppäävät seuraavaksi 24 tunniksi pilviin, naiset selviävät vähemmällä. Naisten täytyy rauhoittua äkkiä hoitamaan jälkeläisiä ja valmistautua seuraavaan uhkaan. Aika rankkaa. Se on oikeasti elimistölle niin rankkaa, että alamme kuin itsestään tyytymään tuttuun, yllätyksettömään, aina samanlaisena toistuvaan arkeen vaikka se olisi kuinka puuduttavaa. Joskus nykytilan pitää olla helvettiä ennen kuin muutos on edes vaihtoehto. Ja kaikki vain sen takia, ettei se tiikeri syö sinua. Tämä on myös syy miksi vastustamme muutoksia viimeiseen saakka. Meidän laumamme pysyy paremmin hengissä kun kaikki tekee kaiken niin kuin ennenkin. Olet hirveä riski jos alat sooloilemaan millään tavalla.

Jos siis tunnet itsesi saamattomaksi, voit lohduttautua olemalla tuhansien vuosien takaa aloitetun varmistusketjun viimeinen lenkki ja todennäköisesti varmistat lajin jatkumisen siirtämällä nämä ominaisuudet seuraavalle sukupolvelle. Toisaalta jos kaverisi yrittää muuttua, auta häntä koska tulevaisuudessa saattaa olla kysyntää toisenlaisille reseptoreille.