Itseluottamus kilpailussa

Treenaaminen ja itseluottamus kuuluvat yhteen. Itseluottamus vahvistuu sitä mukaa kun taidot kehittyvät. Kilpailutilanteessa itseluottamus säilyy kun hoidat kolme asiaa kuntoon:


1. Pidä odotukset ja tavoitteet sopivan kokoisina. Sopiva koko on sellainen, minkä voit saavuttaa sinulle sopivalla harjoittelulla. Tee tavoitteita, joita voit saavuttaa. Ja aseta toisia tavoitteita, joita kohti saavutetut tavoitteet vievät.
2. Kisaa edeltävät kehon ja mielen lämmittelyrutiinit kasvattavat itseluottamusta. Rutiinit toimivat ankkureina hyvälle kisafiilikselle. Luo sinulle sopivat rutiinit.
3. Kolmas itseluottamuksen vahvistaja on hyvä jälkipeli. Tee tästäkin rutiini. Opettele huomaamaan myös hyvin menneet asiat. Eli arvioi ensin mitä kisassa tapahtui, mitä voisi parantaa ja kuinka sen tulet tekemään. Seuraavaksi keskity siihen mikä meni hyvin, mitä osaat ja mikä tuntui hyvältä. Sitten käy kisa mielikuvaharjoitteluna läpi niin kuin se parhaiten olisi mennyt. Toista tätä mielessäsi niin paljon kuin haluat.