Itsetuntemusta: vaihtoehdot vai menetelmät?

Jos nautit uusista asioista ja haluat kokeilla voiko jotain tehdä toisin, sijoitut vaihtoehdot/menetelmät-akselilla lähemmäs vaihtoehdot päätä. Jos taas nautit selkeistä ohjeista, teet asiat niin kuin ne on ennenkin tehty, olet todennäköisesti enemmän menetelmät-tyyppiä.

Tunnistat itsesi kummasta tahansa, niin sinua saattaa vähän ärsyttää vastakkaisen tyypin toiminta. Menetelmä-ihmiset eivät voi käsittää miksei asioita voi hoitaa niin kuin on hyväksi todettu. Vaihtoehtotyypit harmittelevat, kun ei koskaan kehitetä mitään uutta tai vaihtelun vuoksi kokeilla joitain outoa: "aina tätä samaa!". Menetelmät-tyypit eivät halua itse keksiä miten asia hoidetaan, kun taas vaihtoehdot-tyypit eivät muuta toivokaan.

Kuljetko aina samaa reittiä? Kiinnostaako sinua mitä erilaisia reittejä pitkin pääsee keskustaan?  Onko sinulla aina sama kaupassakäyntirutiini? Kokeiletko uusia tuotteita? Treenaatko aina samalla tavalla? Onko valmentajallasi vaikeuksia saada sinut toistamaan harjoituksia riittävän paljon?

MENETELMÄT______________________VAIHTOEHDOT

Aika monet urheilulajit suosivat menetelmä-tyyppejä. Ei moukaria voi joka kerta heittää eri tavalla. Vaihtoehto-tyypit saattavat löytää sisäisen seepransa vaelluksesta, viisi- tai kymmenottelusta tai jostain taktisesta lajista. Maailma ei tässäkään asiassa ole musta-valkoinen, mutta joihinkin tilanteisiin tästä näkökulmasta voi löytyä hyvä selitys.