Motivoituminen on taito ja minkä tahansa taidon voi oppia

Päästäksemme tavoitteeseemme, tarvitsemme motivaation lisäksi tahtoa. Motivaatiota voisi kuvata innostumisena, haluna ja aikomuksena toimia ja se ei aina jaksa kantaa tavoitteeseen saakka.

Motivaation lisäksi tarvitaan myös tahtoa, tahtotilaa, joka saa sinut aloittamaan työskentelyn kohti tavoitetta ja tekemään valintoja tavoitteen suuntaan. Vaikka nakit joskus maistuisivat paremmalta, tavoitteen kannalta on parempi, että tänäänkin syöt norsua.

Motivaation ja tahtotilan ylläpitäminen on taito, jota voi kehittää. Vuorovaikutus on yksi tärkeä osatekijä tässä. Ystävät, läheiset, verkostot ja coachaus tukevat motivaation ja tahtotilan kehittymistä ja säilymistä.

Ja muistathan vuorovaikutuksessa joustavuuden; Jos vuorovaikutustilanteelle asettamasi tavoite (oli se sitten tietoinen tai tiedostamaton) ei toteudu, kokeile jotain muuta. Eli jos esim. valmennettava ei toimi haluamallasi tavalla, kokeile mitä tapahtuu, kun muutat omaa suhtautumista asiaan. Silloin myös  vuorovaikutustyylisi muuttuu luontevasti ja viesti mahdollisesti meneekin perille.